jest małą, lokalną i rodzinną manufakturą na Kociewiu prowadzoną przez Aleksandrę i Damiana Czachorowskich.
W budynku starej gorzelni z 1899 roku, zaraz przy gospodarstwie są wytwarzane wyjątkowe wyroby mleczne w sposób rzemieślniczy m.in. sery, twarogi, masło, śmietana, jogurty czy kefiry.
Surowcem do produkcji jest mleko krowie niepasteryzowane o wysokiej zawartości tłuszczu oraz białka pochodzące od Gospodarstwa Rolnego Elżbiety i Jana Czachorowskich.
Oferowane produkty własnego wyrobu przygotowywane są w oparciu o naturalne składniki, w których nie ma żadnych substancji dodatkowych, takich jak: konserwanty, wypełniacze, sztuczne barwniki i inne dodatki „E”.
Opierają się na tradycyjnych recepturach i działaniach zgodnych z naturą. Serowarnia Radostowskie Rarytasy jest członkiem Stowarzyszenia Serowarów Farmerskich i Zagrodowych oraz należy do Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego.
Serowarstwo to ich hobby, pasja i ciężka praca. Wkładają w to całe serce!