Groser to marka, która powstała z miłości do tradycyjnych metod serowarskich i najwyższej jakości mleka.
Serowarnia pracuje na mleku kozim, krowim i owczym, czerpiąc z bogactwa naturalnych kultur bakterii i tradycyjnych metod obróbki.
Produkty są tworzone z pasją i oddaniem, z wykorzystaniem tradycyjnych metod, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie.
Grodziskie sery nie tylko smakują wyjątkowo, ale także wpisują się w piękne dziedzictwo rzemieślnicze.
Wytwarzane z najwyższej jakości mleka pochodzącego z własnych hodowli dzięki czemu właściciele mogą zadbać o nie na każdym etapie – od odpowiedniego żywienia z własnych naturalnych upraw, przez komfortowe warunki hodowli, aż po regularną opiekę weterynaryjną.
Dzięki temu mleko, z którego powstają sery, jest najwyższej jakości, a same zwierzęta żyją w harmonii z naturą.
Grodziskie sery zdobywają uznanie nie tylko wśród klientów, ale także w prestiżowych konkursach serowarskich m.in. : World Cheese Awards 2024-25 -złoty medal- GOLD Viseu Portugal dla sera Alpejczyk dojrzewającego, pielęgnowanego białym winem, Delicje 2023 dla Sera koziego długodojrzewającego Groseran, Arcy ser Nagroda Główna dla Sera koziego dojrzewającego pleśniowego Kozi Blues, III Wielkie SERwowanie 1 Miejsce dla sera koziego pleśniowego dojrzewającego Kozi Blues oraz wiele innych.